woensdag 19 april 2006

De collectie van Corien


Delft – Het ontbreekt aan inzendingen voor de serie op ODD van ‘De collectie van ……’. Dat komt waarschijnlijk omdat ODD-lezers de term verzamelen wat al te serieus nemen. "Ik verzamel niets. Ik maak alles op", zei iemand me toen ik er naar vroeg. Dat blijkt overigens heel vaak een misvatting. Kijk maar eens om je heen. Verzamelen gaat namelijk ongemerkt. Eigenlijk begint het omdat weggooien zo moeilijk is.

Van het Chinese plankje.

Corien heeft een collectie kindertheeserviesjes. Dat begon met het Chinese serviesje dat zij als kind ooit kreeg. Daar speelde ze wel mee, maar wel heel voorzichting. Eigenlijk ben je als kind te zuinig op zo'n mooi serviesje om er echt volop mee te spelen. Het resultaat is wel dat het serviesje ongeschonden de tand des tijds doorstaat en uiteindelijk van de kinderkamer verhuist naar een vitrinekast. Het begin van een verzameling blijkt dan later. In Engeland zag mijn echtgenote in een winkel een oud Chinees kinderserviesje. Een theepot met kopjes op een porseleinen blad. Dat komt er dan in de vitrinekast bij. Niet omdat ze verzamelt, maar omdat het er zo leuk bijstaat.

Van het eigentijdse plankje.

En zo gaat het door en moet je tot de conclusie komen dat je eigenlijk kinderserviesjes verzamelt. Daar zijn nu ook eigentijdse theeserviesjes bijgekomen. En langzaam maar zeker groeit de collectie van Corien.

Heb jij ook een verzameling? Maak dan eens een kiekje en stuur het naar ODD.
De volgende collectioneurs toonden reeds hun verzameling op ODD. Klik op de naam om het allemaal nog eens te bewonderen.
Het begon met Annefien en dit verzamelt ze. Maar ook Monique toonde reeds haar collectie. De collectie van Piet is heel bijzonder. De verzameling van Els is zondermeer een bezoekje aan haar woning waard. Als bewijs dat het allemaal niet zo serieus behoeft te zijn, stuurden ook Benthe en Sietske hun verzameling in.

Geen opmerkingen: