woensdag 19 april 2006

Politie open en transparant


Delft – Politie Haaglanden begint vandaag een grote campagne om het publiek beter te informeren over haar werk in de regio Haaglanden. Met twee nieuwe websites, een huis-aan-huiskrant en een nieuwe brochure laat de politie zien open en transparant te zijn.

 Met twee nieuwe websites, een huis-aan-huiskrant en een nieuwe brochure laat de politie zien open en transparant te zijn.

Vanaf vandaag is de website hoeveiligismijnwijk.nl de lucht in. Hierop kan je na een simpele muisklik gedetailleerd zien hoe het staat met de misdaad in je buurt. Per gemeente, wijk en zelfs per buurt zijn de aantallen aangiften van 2005 en 2004 te zien van veelvoorkomende criminaliteit. Het gaat om elf verschillende delicten. Vooral diefstallen (fiets, bromfiets, auto, uit woning, winkel, bedrijf of uit de auto), maar ook bedreiging, mishandeling, beroving en zakkenrollerij.
De site geeft niet alleen feiten over de misdaad, maar ook tips voor preventie en verwijzingen naar andere interessante informatie. Het cijfermateriaal zal regelmatig worden geactualiseerd.

 Het cijfermateriaal wordt regelmatig geactualiseerd.

Dat is nog niet alles. Vanaf vandaag is ook de website jaarverslagpolitiehaaglanden.nl actief, waarop het jaarverslag, het sociaal jaarverslag en de jaarrekening 2005 te vinden zijn. De gedrukte versie van het jaarverslag telt 137 pagina’s. Op de website kan het jaarverslag door verschillende doelgroepen gemakkelijk worden doorzocht of in zijn totaliteit worden opgeslagen.
Deze week begint ook de verspreiding van de eerste editie in 2006 van de huis-aan-huiskrant Politiepost. Vorige week kregen we al de nieuwe editie van de brochure Politiewijzer. Deze algemene informatiebrochure over de politie wordt elke twee jaar huis-aan-huis in de regio verspreid en verschijnt in 15 verschillende edities.

Geen opmerkingen: