maandag 3 april 2006

Zes decennia Annefien


Vught – Afgelopen zaterdag vierde Annefien haar zestigste verjaardag. Het feest was als een soort surpriseparty georganiseerd door haar kinderen en werd gehouden bij Rianne & Jerry thuis. Ze hadden daarvoor de huiskamer leeggehaald zodat alle gasten er inpasten. Ad & Els, Nellie & Pieter Jan, Adrie & Monique en Corien & ik reisden er gezamenlijk heen.

Een slinger van gelukkige momenten.

Onder het luidkeels zingen van lang zal ze leven kwamen we met een slinger bestaand uit fotografische hoogtepunten uit het nu zes decennia lange leven van Annefien binnen. Nadat we die hadden aangeboden en opgehangen, storten we ons op het feest. We troffen een aantal familieleden die we al weer een tijdje niet hadden gezien in blakende gezondheid aan.

Corrie, Teuni en Janneke.

Ook Corrie & Jan, Janneke & Bas en Teuni hadden de reis naar het kleine Brabantse dorpje ondernomen.

De dames hadden zich verkleed voor het zangnummer. Hier samen met de jarige.

Zoals je zondag al op ODD las, was er ook een lied ingestudeerd voor dit zestigjaren feest. Corien, Monique & Els hadden daarvoor speciaal een jurk uit de zestiger jaren aangetrokken. Nellie was nog iets verder terug in de tijd gereisd en had een jurk aan uit de tijd van haar oma. Met z’n achten – de mannen deden ook mee –zongen we, bij het refrein ondersteund door alle genodigden, uit volle borst het lied over Annefien.
Jan en Bas.

De rest van de avond werd vrolijk besteed aan het ophalen van jeugdherinneringen en bespiegelingen over de toekomst. Vooral de datum waarop het pensioen inzicht komt (of voor sommige reeds was bereikt), was een populair gespreksthema.

Geen opmerkingen: