dinsdag 25 april 2006

IJs upgrade


Veldhoven – IJsdesserts maakt Corien op de manier zoals heel veel mensen dat doen. Ze koopt een literbak chocolade ijs. Het ijs neemt ze dertig minuten van tevoren uit de diepvries zodat het zacht kan worden. Ze verkruimelt met suiker geglazuurde chocolade eitjes en mengt die door het ijs. Dan vriest ze het opnieuw in.
Vervolgens breekt ze pure chocolade in stukken. In een pannetje met een dikke bodem laat ze op een laag vuur de chocolade smelten en doet er een bekertje slagroom door.

Heerlijk ruikt die chcolade.

Het regelmatig roeren, is altijd mijn werk. Het ijs verdeelt ze daarna over coupes of schaaltjes en schenkt de warme chocolade saus erover. Het eventuele restje serveert ze er in een sauskom apart bij. Corien heeft het simpele ‘recept’ afgekeken van een Brits restaurant. Maar het gebeurt natuurlijk op deze wijze bij heel veel mensen.

Wie wil de eitjes crushen.

Maar niet bij Saskia & Sander. Corien had Sander telefonisch gevraagd om een bak chocolade ijs in huis te halen, omdat zij met Pasen het dessert wilde verzorgen. Dat gebeurde niet. In plaats daarvan kwam de ijsmachine te voorschijn en werd er heerlijk vers chocolade ijs gemaakt. Het met een hamer kapot slaan van de eitjes behoefde Corien ook al niet te doen. Dat deden de kleinkinderen met liefde. Het dessert werd hierdoor verrukkelijk geüpgraded à la Veldhoven.

Geen opmerkingen: