zondag 30 april 2006

Een oranje familiedag


Almere – Ook Monique & ik zaten op zaterdag 29 april in Almere, maar niet voor de Koningin (klik hier). Niet alleen de Oranjes hadden een familiedag, er stond al net zo lang een familiedag gepland voor de familie van Monique. Gepakt met de fietsen achterop de auto togen we zaterdag in alle vroegte naar Almere, Annefien achterlatend (die een weekendje in Helmond bij ons logeerde).

Met de fiets op pad het fraaie land rond Almere in.

Onderweg schoten we lekker op. Er was geen file en regen en dus kon de dag niet meer kapot.

Het kasteel is wel wat hoog gegrepen.

Maar helaas, aangekomen in Almere Haven, waar Karin, de zus van Monique, woont, begon het onder de koffie rond een uur of elf te regenen.

De zussen keken hun ogen uit.

Gelukkig voor ons was dat voor korte duur, dus togen we met z’n zessen op pad.
Denys had een knooppuntenkaart (klik hier voor pdf-file ) van Almere bij zich, zodat we ongestoord konden genieten van wat Almere ons te bieden had. Veel natuur en veel mooie bouwwerken, ofschoon ze wel eens te hoog gegrepen waren, zie het “kasteel” van Almere ( klik hier voor het kasteel ).

Het was heel gezellig in Almere.

Na een kilometertje of 12 was het tijd voor een kop koffie met gebak, maar helaas de “de Kempen” was van voor tot achter afgezet door politie en Marechaussee. Het was namelijk, en dat wisten we niet, het aankomst- en vertrekpunt van Koningin Beatrix. We werden vriendelijk, maar resoluut tegengehouden en konden weer vertrekken. Dan maar geen koffie hier. We pakken het wel in Almerestad. Voordat we in Almerestad aankwamen, zagen we nog net de helikopter met koningin Beatrix vertrekken.

De fietsen namen we weer mee naar Helmond.

Eenmaal aangekomen keken we onze ogen uit wat een gebouwen en wat een architectuur. Bovendien scheen de zon volop. Dus togen wij naar het plein waar goed twee uur daar voor de Koningin nog was.
De foto’s spreken voor zichzelf, lekker druk, toch veel zon en erg gezellig.
Al met al een zeer gezellige familiedag met een stevig oranje tintje.

Een bijdrage van Adrie

Geen opmerkingen: