zaterdag 8 april 2006

Stadsappartementen


Delft – Aan sommige zaken ben je zo gewend, dat je ze niet eens mist als ze zijn verdwenen. Het komt voor dat een heus wel liefhebbende echtgenote pas na enige uren merkt dat haar levenspartner zijn snor heeft afgeschoren. Dat gebeurt ook met gebouwen. Gistermorgen zag ik een bouwkraan op de Papsouwselaan. Men was bezig met heipalen. Pas toen realiseerde ik me dat het voormalige hoofdpostkantoor was verdwenen.

Er verrijzen 50 stadsappartementen aan de Papsouwselaan.

In de gigantische bouwput lagen nu stapels heipalen te wachten op een plaatsje in de grond. Op het bord zag ik dat er 50 stadsappartementen komen. De helft daarvan is reeds verkocht meldde het bord. Er komen 42 driekamerappartementen (vanaf €193.500) en acht topappartementen van drie en vier kamers (vanaf € 312.000). Heel even nog hebben de mensen in de appartementen daarnaast nu uitzicht op de Papsouwselaan. Het hoofdpostkantoor is tegenwoordig in het centrum. Wij doen het hier nu met een filiaal in een speelgoedzaak.

De flats aan de overkant staan in Poptahof, een typische woonwijk uit de jaren zestig van de vorige eeuw met voornamelijk galerijflats van vijf en elf verdiepingen hoog. Oorspronkelijk gebouwd voor de moderne burger van de jaren zestig. Nu wonen er zo’n 2.500 mensen afkomstig uit veertig verschillende landen met gemiddeld een laag inkomen. Het gaat ook op de schop. De wijk zal straks nog slechts 1300 woningen tellen. De bouwkranen blijven dus nog wel even.

Geen opmerkingen: