donderdag 20 april 2006

De Onthulling


Helmond – Het gezamenlijke eeuwfeest van Ad & Els op de laatste dag van februari jl. heeft nog een staartje. Jullie hebben nog iets te goed. Nog steeds weet niemand immers wie de raadselachtige boerin was, die tijdens het feest opdook en sprakeloos een rondje maakte. De onthulling van die raadselachtige gast blijft echter nog even geheim. Ik onthul wel iets anders.

De kunstwerken hadden reeds.

Bij de voorbereidingen van dit eeuwfeest werd al snel duidelijk dat Ad & Els alles hebben wat hun hartje begeert. Ze hebben niets meer nodig. Ze hadden daarom dan ook geen verlanglijstje gemaakt. Zij wilden slechts een feestelijke dag waaraan niet alleen zij maar ook de gasten nu goede herinneringen bewaren.

Klik op de foto en bekijk het kunstwerk zonder boerenechtpaar.

Het enige wens die zij hadden, was een origineel kunstwerk voor aan de muur. Daarom ontvingen zij van hun gasten – allemaal als boer of boerin, of in een andere agrarische variant op het feest verschenen – een envelopje met een bijdrage daarvoor. De envelopjes bleken zo ruimhartige te zijn gevuld dat de aankoop van twee kunstwerken mogelijk bleek. Ze zochten bij de Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg (PSW) waar dochter Maartje werkt als begeleidster van de projecten, twee kunstwerken uit van Vivian Stribos. Het zijn gemengde technieken die inmiddels hun plekje in de kamer van Ad & Els hebben gevonden.

Geen opmerkingen: