vrijdag 7 april 2006

Rembrandt in Delft


Delft – Twee schilderijen van Rembrandt sieren sinds kort de gevel van de Calvéfabriek. ‘Het Joodse Bruidje’ en ‘De Anatomische Les’ hangen prominent langs het water van de Vliet. Waarom tooit Vermeerstad Delft zich met grote afbeeldingen van Rembrandt’s kunst? Omdat Rembrandt 400 jaar geleden in Leiden werd geboren, is 2006 uitgeroepen tot Rembrandtjaar. Tussen Delft en Leiden wordt daarom de grootste buitenexpositie ter wereld van het werk van de Leidse kunstenaar georganiseerd.

Het Joodse Bruidje en De Anatomische Les, twee schilderijen van Rembrandt, sieren een gevel van de Calvéfabriek langs de Vliet.

Het is de bedoeling dat de kunstwerken vanaf boten worden bekeken. Het is een initiatief van de provincie en wordt uitgevoerd door de stichting ‘Geniet van de Vliet’. Er is veel te zien op deze imposante buitenexpositie. Verschillende werken van Rembrandt worden in groot formaat langs de vaarroute aangebracht. De doeken zijn in kleur op pvc geprint en kunnen weer en wind weerstaan. ‘De Nachtwacht’ is op een heel bijzondere manier in de buitententoonstelling opgenomen. Een graffititeam spuit een interpretatie van het bekendste werk van de kunstenaar op de pijler van de A4. Op de pijler daartegenover zal een zelfportret van Rembrandt worden aangebracht op dezelfde manier. De tocht per boot van Delft naar Leiden is normaal al een leuke attractie. Met ingang van zaterdag 8 april krijgt het tochtje een museaal extraatje.

Geen opmerkingen: