dinsdag 28 februari 2006

De voorbereidingen


Helmond – Vandaag vieren Els & Ad hun gezamenlijk eeuwfeest. De voorbereidingen daarvoor begonnen gistermorgen vroeg al. Eerst werd Karsten naar de peuterspeelzaal gebracht.

Juffrouw Gerti zorgt voor Karsten.

Op die manier had moeder Saskia ook haar vrij om haar steentje bij te dragen. Er moesten immers heel wat piepers worden geschild, wortelen geschrapt en uien schoon gemaakt.

Corien is verantwoordelijk voor de hutspot.

Els had namelijk bedacht om de maaltijd ook de ouderwetse kwaliteit mee te geven van haar geboortejaar. Dat betekent geen liflafjes zoals pizza of broodjes shoarma. Nee Els zorgde tijdens het gezamenlijke eeuwfeest voor degelijke zaken zoals hachee, hutspot en erwtensoep.

Els maakt de erwstensoep volgens eeuwenoud familierecept.

Corien & ik hadden beloofd te helpen en stonden daarom gisteren ook al vroeg achter het fornuis. Ad installeerde de bierpomp en vermaakte daarna Benthe en Sietske.

Ad vermaakt Benthe & Sietske met vrolijke klanken.

Hij speelde meezingers op zijn vleugel. Mijn kleinkinderen zongen uit volle borst mee. Ook een manier om de handen van mama en oma en opa vrij te houden. Aan het eind van de middag waren alle voorbereidingen voltooid en konden we zelf een glaasje inschenken.

Geen opmerkingen: