woensdag 8 februari 2006

Boerin en boer op z’n zondags

Helmond – Op carnavalsdinsdag 28 februari geven Ad & Els een feest. Hoewel je met carnaval eigenlijk geen excuus nodig om een feestje te bouwen, hebben Ad & Els een hele goede reden om die dag een partijtje te geven. Els ziet Sarah. Ad heeft twee jaar geleden Abraham reeds ontmoet. Samen zijn ze die dag dus 102 jaar.
Samen zijn ze 102 jaar jong.

Ze besloten daarom tot een royaal eeuwfeest. In de uitnodiging die het feestende echtpaar verstuurde, stond dat zij die dag verkleed zullen zijn als boerenbruidspaar. ”We vinden het leuk als jullie ook verkleed komen”, schreven ze op de kaart.
Dat leverde de gasten een uitdaging op. Waar halen we boerenkleding vandaag? Eerst werd er eens in de eigen kledingkasten gekeken.
Sander wat vind je? Kleurt dit me.

Al snel kwamen we unaniem tot de conclusie dat onze kleding de toets der kritiek niet kon doorstaan. Het leek overal op, behalve op eenvoudige boerenkleding. De kledingzaken in Delft bleken ook al niet adequaat toegerust. Kleding voor een boer of boerin op z’n zondags was niet voorradig. ”Er is weinig vraag naar”, zei de verkoopster verontschuldigend. Gelukkig werden we getipt door Els zelf. Zij bracht ons op de hoogte van een kledingbeurs in zalencentrum ‘De Kurref’ in Stiphout. Toen we dus afgelopen weekend in Veldhoven waren om de verjaardag van Saskia te vieren, maakten we meteen ook van de gelegenheid gebruik om daar even langs te wippen.
Dit bewaar ik voor mijn eigen verjaardag.

Tussen de ruime lading clownspakken, piratenuitrustingen en andere lollig bedoelde kleding stond ook een mevrouw met oude authentieke boerenkleding. Daar hebben we dus even flink tussen gegrasduind. Op de foto’s zie je wat voorbeelden. De keus viel uiteindelijk op iets anders. Die foto’s komen een andere keer aanbod op ODD.

Geen opmerkingen: