maandag 1 mei 2006

Delfts blauwe Dieuwertje


Delft – Dieuwertje logeert alleen een paar daagjes bij oma & opa in Delft. Juist dat alleen is een grote attractie. Zondagmorgen arriveerde ze samen met haar ouders en haar zusje Emma. “Nienke logeert alleen bij oma & opa in Pijnacker”, vertelde ze. Ze maakte meteen duidelijk dat het allemaal heel eerlijk verdeeld was. “Emma logeert alleen bij mama & papa”, lichtte ze dat toe. Zo was het eerlijk verdeeld. Nadat we na de lunch de vertrekkende Veldhovenaren hadden uitgezwaaid, was het tijd om wat leuks te gaan doen.

De eendjes kregen het brood, net als in de tuin van oma.

Het leek haar een goed idee om het brood dat van de lunch over was te geven aan de dieren van de kinderboerderij. Dus fietsen we daarheen. Eenmaal op de kinderboerderij besloot Dieuwertje dat het brood toch maar naar de eendjes moest. De geiten, schapen en paardjes waren zo dichtbij toch wel erg groot. Zelfs als je achter opa of oma ging staan, kwamen de dieren brutaalweg aan je zak met brood knabbelen. Zoveel brutaliteit kon onze logé niet waarderen.

De bus schommelt echt.

De kinderboerderij bleek tot grote vreugde van Dieuwertje nog meer attracties te omvatten. Er was een houten bus. Als opa op de bumper van de bus ging staan, begon die net zo te schudden als een echte bus. Bijna nog leuker dan de eendjes.
Ook de waterspeeltuin was een groot succes. Het was te koud om zelf te poedelen, maar de waterwerktuigen waren ook zo erg leuk. Samen met oma werkte ze het water omhoog. Het water liep via een stelsel van gootjes daarna weer terug naar de speelvijver. Dieuwertje vond het fascineren. De oudere meisjes wilden het maar wat graag demonstreren.

De waterwerken van de speeltuin.

Het was helaas niet al te warm en om te voorkomen dat Dieuwertje helemaal Delfts blauw werd, fietsten we na een uurtje weer naar huis. Daar had oma warm drinken en koek. Vlak voor het avondeten ging de telefoon.
“Mag ik mijn zusje even spreken”, klonk het. Zus Nienke belde om te vertellen wat zij had gedaan en ging eten. In een geanimeerd gesprek vertelde ook Dieuwertje over haar middagje alleen met oma & opa.

Geen opmerkingen: