zaterdag 17 maart 2007

Wijn voor een prikje


Delft – Weet je nog? Vroeger kon je voor weinig geld heerlijke wijn kopen. Maar ach dat was in de tijd van de goede oude gulden. Toen was lekker ook nog betaalbaar. Vroeger was immers alles beter. Wel mooi niet. Er is nog steeds wijn te kopen voor een prikje. Heerlijke wijn. Wijn om voor om te fietsen, of beter nog om voor om te rijden. In de kofferbak kan immers veel meer. Ik tipte jullie vorig jaar al over een wijnstuntje van C1000. Wel de jongens en meisjes van deze supermarkt kunnen het niet laten. Ze komen opnieuw met een stuntje Jean Balmont wijn.
Deze week kost een doos met zes flessen €10,=. Dat is inderdaad een prikje, want het betekent een korting van €7,34 op een doos.

Omfietsen kan, maar met de auto kan je net iets meer meenemen.

Er is sauvignon blanc, chardonnay, cabernet frank rosé, cabernet sauvignon en merlot. We kennen de wijn sinds vorig jaar allemaal, want toen zijn er dankzij deze tip tientallen dozen verkocht. We weten dus nu ook welke de allerlekkerste zijn.
Dat is de rosé uit de tuin van Frankrijk. Vin de pay du jardin de la France staat er op het etiket. Heerlijk bij de barbecue. Prima pittige rosé vol rood fruit. En nu zo goed als gratis.

Corien zet alvast de dozen weer klaar voor me. Dan behoef ik ze zo maar in te laden.

Ik heb ook genoten van de Cabernet Sauvignon, vin de pays d’oc 2005. Een heerlijke opgewekte cabernet. Niet aan te raden voor iemand die juist wat minder wilde gaan drinken. Hij smaakt namelijk niet alleen heerlijk bij de pastamaaltijd, maar ook heerlijk ’s avonds bij een toastje van het een of ander. Heerlijk wijn in een fles zonder kapsones, want Jean Balmont heeft de flessen voorzien van makkelijke schroefdop.
O ja, voor de duidelijkheid. De aanbieding geldt alleen in week 12.

Een aantal lezers van ODD/OG is gratis abonnee op het ODD-Wijnalarm. Dat betekent dat je een mailtje krijgt als er een omfietswijn is te halen. Wil jij ook een ODD-Wijnalarm? Meld je dan hier

Geen opmerkingen: