donderdag 8 maart 2007

We gaan naar de Vraant


We gaan naar de Vraant.De Mortel – Hoera! Eindelijk is hij er, de vergunning voor ons nieuwe huis in De Mortel. We hebben er lang op moeten wachten, maar ja ambtenaren werken nu eenmaal niet erg snel.

Ik zal in 't kort even vertellen hoe het allemaal zo gekomen is. Vorig jaar in februari was er een loting van acht bouwkavels in een nieuw plan. Wij hadden nog geen plannen, maar Piet wilde uit belangstelling toch wel naar de voorlichtingsavond gaan. Hij kwam vrij enthousiast terug en legde mij het plan uit. Daarop besloten wij om mee te doen met de loting. In de toekomst zouden er nog meer dezelfde soort kavels worden verloot. Als het dus niks werd, kwamen er nog meer kansen.

bovenaangezicht van de maquette.

Het geluk was met ons en we kregen een kavel. Hierna volgden gesprekken met de gemeente, architecten, toekomstige buren enz, enz. We besloten om allemaal dezelfde architect te nemen zodat het een mooi geheel wordt.

tekeningen van de gevels.

Op de maquette die van het plan is gemaakt, krijg je een idee hoe het er straks uit gaat zien. Ons nieuwe huis wordt een drie-onder-een-kap. Het is een 55plus-woning in boerderijstijl met een rieten dak. Ons huis vind je links boven op de foto van de maquette.

De voorkant.

Op de foto van de tekening kun je zien hoe de indeling van het huis wordt. Ik houd jullie in de toekomst via ODD wel op de hoogte van de vorderingen.
Voordat we ons grote huis verlaten en wat kleiner gaan wonen, willen Piet & ik eerst nog in het oude huis een familiereünie organiseren. Daar horen jullie later meer over.

Een bijdrage van Marie-Louise

Geen opmerkingen: