zondag 18 maart 2007

Schrijvers zijn ook lezers


Delft – Onlangs is boekhandel Huyser van Choorstraat 12-14 verhuisd naar nummer 1. De zaak, die zo’n driekwart eeuw in de straat is gevestigd, is daardoor ook flink groter geworden. Kon je vroeger uitsluitend literatuur, kinderboeken en spannende boeken in de zaak vinden, tegenwoordig kun je er ook terecht voor kookboeken, reisgidsen en dergelijke.

In de nieuwe zaak van Huyser in Choorstraat.

Zondagmiddag waren we toch in de stad en liepen dus even bij de nieuwe zaak binnen. Het was er net zo druk als in een grand café. Het was gewoon gezellig in de boekwinkel. Overal stonden mensen voor de boekenkasten en de leestafels in de boeken te bladeren. En aan de kassa was het ook al druk.

 Jules Deelder, dichter, schrijver en nachtburgemeester van Rotterdam.

Ik maakte mezelf wijs dat ik niet alleen lezers zag, maar ook een enkele schrijver ontwaarde. Nu zijn schrijvers natuurlijk ook gewoon lezers. Ik vind het voor dit gebied van Delft heel belangrijk dat er nog steeds zaken zitten die een groot publiek trekken. Het zou toch jammer zijn als dit gedeelte van de binnenstad zijn aantrekkingskracht op het publiek zou verliezen omdat er zo veel winkels aan de noordzijde van het centrum komen. Huyser heeft er vertrouwen in en dat is goed nieuws.

1 opmerking:

Sassefras zei

Wat is het toch een aparte man.., die Deelder!
Wel leuk om hem 'in het wild' tegen te komen, lijkt me.

xx
Saskia