woensdag 28 maart 2007

French Accordion is a little Delft Blue


 Henk de Kat  werd drie jaar geleden uitgeroepen tot ‘Best European Cajun & Zydeco Accordeon Player’.Delft – Zondagmiddag 1 april treedt Les Chats Cadiens, de cajun & zydecogroep van de Delftse accordeonist Henk de Kat, op in muziekcentrum Speakers aan de Burgwal. Daarmee viert de Delftse groep het verschijnen van hun nieuwe CD.
“We treden daarom bewust niet op in de grote zaal, maar in het gezellige café van Speakers”, vertelt De Kat me. Hij werd drie jaar geleden uitgeroepen tot ‘Best European Cajun & Zydeco Accordeon Player’. Toch doet de titel hem te kort, want Henk de Kat zingt ook en slaat bovendien met zijn voet het ritme op een grote drum. Het andere Delftse accent in de groep komt van de Delftse jazzdrummer en leraar aan de muziekschool Jeroen Elfferich. Verder bestaat de groep uit de Utrechter Hans de Vries, ooit frontman van de befaamde zydecoband Louisiana Radio. Hij speelt o.a. bluesharp (mondharmonica). De Rotterdamse gitarist Willem van Dullemen complementeert de groep. Drie van de muzikanten kennen we ook van optredens op het North Sea Jazz festival.
De nieuwe CD heet 'French Accordion Blue' en bevat louter eigen nummers. Ik hoor van Henk de Kat dat de nieuw CD alom mooie reacties krijgt. “De plaat is her en der al door deejays uitgeroepen tot ‘cd van de maand' en wordt inmiddels ook in Canada enthousiast gedraaid”, vertelt hij me opgetogen. Ik heb het zilveren schijfje inmiddels beluisterd en ben al net zo enthousiast. Op 1 april ga ik zeker naar hen luisteren en kijken in Speakers. Het gratis muzikale feestconcert van Les Chats Cadiens op zondagmiddag 1 april begint om 15 uur en duurt tot 17 uur.

Geen opmerkingen: