zaterdag 17 maart 2007

Keniaan Wanjiru wint CPC


Den Haag – Toen we vanmiddag naar buiten stapten uit de Grote Kerk in Den Haag, waar we de Ierland Vakantiebeurs hadden bezocht (waarover later meer), daverde juist op dat moment een eindeloze stoet hardlopers voorbij. Het was de City-Pier-City-loop, een halve marathon die dit jaar zijn 33e editie kent. De City-Pier-City Loop had dit jaar een deelnemersveld dat zijn weerga niet kent. Er verschenen vandaag maar liefst twaalf atleten – waarvan elf uit Kenia – aan de start die hun persoonlijk record onder de 63 minuten hebben staan.

Corien langs het parcours van de 33ste editie van de cpc-loop. De tas met folders van de beurs onder de arm.

Wij hebben daar niets van gezien, maar hoorden later dat deze editie van de CPC Loop inderdaad was gewonnen door een Keniaanse atleet. Hij heet Samuel Wanjiru en deed het in een nieuw wereldrecord. Hij liep 58 minuten en 35 seconden en was daarmee 18 seconden sneller dan zijn oude wereldrecord.

Een eindeloze stoet lopers.

Wij hoorden dat pas aan het eind van de dag in de auto. We waren voor hele andere zaken naar de Hofstad gekomen, maar vonden het toch wel leuk om de indrukwekkende stoet van duizenden lopers aan ons voorbij te zien trekken op het parcours van de loop. Elk jaar doen tussen de 15.000 en 20.000 mensen mee aan deze halve marathon. We zagen de lopers dan ook minuten lang in dikke hagen aan ons voorbij rennen. Een prachtig gezicht.

Geen opmerkingen: