vrijdag 30 maart 2007

Maak kennis met Bobby


Helmond – Sinds 13 maart heeft Saskia weer een eigen paard. Hij heet Bobby en het is een Welsh Cob. Bobby is ongeveer 1,53 meter en geboren op 15 mei 2001.
Het nieuwe paard van Saskia staat bij haar op manege De Nieuwe Ark. Heike, het schoonzusje van Saskia, heeft ook een Welsh Cob. De beide paarden kunnen het goed samen vinden en staan vrijwel elke dag samen in de wei.


Het nieuwe paard van Saskia was al wel bereden, maar omdat hem een verkeerde houding was aangeleerd, is ze toch weer bij nul begonnen met rijden. Als voorbeeld gaf Saskia het aandraven. Omdat Bobby niet correct reageert op de beenhulp, laat Saskia hem nu aandraven op stemhulp. Pas als hij op de stem correct aandraaft, gaat ze de stemhulp langzaam weer vervangen voor beenhulp. Uiteindelijk heeft hij dan Saskia’s stem niet meer nodig en draaft correct aan op haar been. Ze wil dat Bobby zijn hoofd wat meer omhoog en de achterhand meer onder zijn lijf krijgt. Op die manier kan hij Saskia beter dragen dan als hij zijn rug wegdrukt en zijn voorhand ‘in de grond boort’.

Bobby is het nieuwe paard van Saskia.

Benthe, Sietske en Karsten vinden Bobby ook erg leuk. Ze gaan alle drie graag mee naar De Nieuwe Ark. Terwijl Benthe de kleinere pony’s gaat knuffelen, helpt Sietske haar moeder met Bobby. Zij is een echt ‘Pennymeisje’ (meiden die paardengek zijn en elke vrije minuut op de manege (willen) zijn). Karsten sjokt heen en weer tussen Bobby en de andere dieren en dingen op stal. Sietske en Karsten hebben al eens op Bobby gezeten. Benthe heeft dat nog te goed.

Sietske is graag op de manege.

Alle drie helpen ze mama met het borstelen van Bobby. Karsten is de enige die onder het paard kan staan en zo boven zijn hoofd de onderbuik van het paard kan borstelen. Een positie die er wel komisch uitziet, maar die Saskia toch maar niet meer heeft toegestaan. De vacht van Bobby is wat ‘plukkerig’, omdat zijn dikke wintervacht eraf gaat. Hier en daar is hij dus nog wat dikker in zijn vacht en op sommige plaatsen is hij die dikkere wintervacht al meer kwijt.

Geen opmerkingen: