vrijdag 9 maart 2007

Zie het licht op Vrouwendag


Een ouderwets verkeerslicht.Delft – Op 8 maart 1908 vond de eerste staking van vrouwen plaats. Het gebeurde in New York en was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Daarom is die datum gekozen als Internationale Vrouwendag. Volgend jaar is het dus precies honderd jaar geleden dat de strijd voor de vrouwenemancipatie en tegen de vrouwendiscriminatie is begonnen. En die strijd gaat nog steeds door. Want er is nog veel om voor te vechten. Zo is men in de Spaanse stad Madrid begonnen met een vrouwvriendelijk verkeersplan. Men vindt dat het niet langer kan dat in de voetgangersoversteeklichten uitsluitend poppetjes van mannen staan. De Spanjaarden vervangen in de helft van de verkeerslichten het lampje voor een licht met vrouwtjes, inclusief rokje en paardenstaart. Het nieuwe vrouwvriendelijke verkeerslicht.Het leidt tot enige discussie in de Spaanse hoofdstad. Moeten de mannen blijven staan als het mannetje blinkt en moeten de vrouwen de pas inhouden als het vrouwtje verschijnt? Of juist andersom? Sommige vrouwen zien het als een compliment, maar er zijn er ook die het geldverspilling vinden om de lampen van kleine vrouwtjes te voorzien.

Wat vinden jullie? Moeten ook in Nederland de lichten worden aangepast. Of is het flauwekul. Laat het weten en mail je mening naar ODD.

Klik daarvoor hier

1 opmerking:

Neeltje Johanna zei

Ik vind het wel grappig, maar ik kan me er niet druk om maken. Vervangen vind ik geldverspilling, maar als er toch nieuwe aangeschaft moeten worden, doe dan maar eens een vrouwtje.