dinsdag 6 maart 2007

Weet jouw liefste het al?


Minister Ab Klink vindt dat dit niet kan.Delft – Minister Maria van der Hoeven droeg onlangs volgens de oppositie een bontje te veel. Haar collega minister Ab Klink vindt nu dat er bij de reclamecampagne voor de bevordering van orgaandonatie juist te weinig kleding wordt gedragen.
Hij vindt dat de foto's op folders en posters, met daarop een schaars geklede vrouw, niet overeen komen met het doel van de campagne. Dat maakte de samensteller van de campagne – het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie – vandaag bekend. Op de poster staat een vrouw in ondergoed die door haar geliefde van achteren wordt omarmd. Op haar blote buik prijkt een sticker met de tekst: ik ben donorgeregistreerd. En jij? Het onderschrift van de poster luidt 'Weet jouw liefste al of je donor bent of niet?
Mijn liefste weet het, dus aan ons is de reclamecampagne niet besteed.
Kan dit nu wel of niet?De minister vindt dat het plaatje niet in overeenstemming is met het doel van de campagne. De oppositie valt overigens niet over het plaatje. De oppositie struikelt over de minister. GroenLinks-leider Femke Halsema vindt het zonde dat nu een miljoen al gedrukte folders en stickers worden vernietigd. Een woordvoerder van minister Ab Klink vertelde ons vanmorgen dat het besluit niets te maken heeft met de hoeveelheid kledij die de vrouw draagt: "Het gaat er alleen om dat de beelden niet overeenkomen met het doel van deze campagne. Als het om een campagne tegen seksueel overdraagbare aandoeningen zou gaan, was het zeker goedgekeurd.”

Wat vind jij? Is de afbeelding in overeenstemming met het doel? Met andere woorden kan het of heeft minister Klink helemaal gelijk. Klik hier en laat het ons weten.

Geen opmerkingen: