zondag 18 maart 2007

St. Patrick’s Day in Holland


Wij vermaakten ons kostelijk op St. Patrick’s Day op de Ierland Vakantiebeurs.Delft – Gisteren was het St. Patrick’s Day (La Fheile Padraig in het Iers), de nationale feestdag van de Ieren. Die kun je het beste doorbrengen in een Irish pub met een Guinness in de hand, want zo brengen de Ieren die door. Ze zijn dan volledig in het groen, hun nationale kleur, uitgedost.

Corien & ik kozen voor een andere manier om de nationale Ierse dag te vieren. We maakten het feest van de Ierse beschermheilige mee op de Ierland Vakantiebeurs. Heel wat Ieren hadden dit jaar de Irish pub gemeden en waren naar het feest op de beurs gekomen om de schoonheid van hun land in alle toonaarden te bezingen.

We genoten van de gastvrije Ierse sfeer en bezochten demonstraties van typische Ierse sporten zoals hurling en Gailic football. Ierland staat natuurlijk ook bekend om de Ierse muziek en dans. Wij zagen een wervelende modern Ierse show met een aanstekelijke mix van muziek, zang en dans van de World Champion Dancers.
Tegen de dorst was er natuurlijk Murphy's en Guinness van de tap, evenals vele soorten Irish whiskey.

 De Ierse topkok Catharine Fulvio leerde ons Ierse fruit scones maken.

We ontmoetten Catharine Fulvio, Ierlands bekendste kok en eigenares van het bekende Ballyknocken farmhouse B&B & kookschool. Zij leerde ons hoe je de traditionele Ierse fruit scones maakt.

Geen opmerkingen: