zaterdag 3 maart 2007

“Er komt nogal wat bij kijken”


Delft – Ik houd erg van kaas. Op brood, op een toastje of op de pasta. En er zijn nog veel meer heerlijke toepassingen van kaas. Kaas is altijd smullen. Je kunt nu voortaan ook smullen van kaas op het internet. Boeren in the Britse West Country bieden kaasliefhebbers waar dan ook ter wereld de mogelijkheid om naar het rijpen van kaas te kijken op internet.
De Britse boer Tom Calver, een van de bedenkers, vertelde trots: “Er zijn niet veel kazen die hun eigen webcam hebben op het internet.” Toch gebeurt er niet zo veel op de site. Het is ongeveer net zo spannend als kijken naar het groeien van het gras. Niettemin is er op Cheddarvion TV elke dag wel een hoogtepunt. Elke morgen om tien uur (Engelse tijd) wordt deze internetkaas op de boerderij in Somerset gedraaid.

Deze Engelse kaas heeft een eigen site met een webcam.

“We hebben dagelijks 47.000 hits op onze website, er zijn dus kennelijk mensen die het leuk vinden om naar kaas te kijken”, voegt boer Calver toe aan zijn commentaar.
Marion Harris heeft de regie over de webcam. Zij zegt: “Ik denk dat deze site mensen aan het denken zet en een beetje begrip kweekt voor het hele productieproces van een kaas. Er komt nogal wat bij kijken voordat een kaas in de winkel ligt.”

Geen opmerkingen: