maandag 3 augustus 2009

Vrolijk Varend Corso


Delft – De weergoden waren Delft e.o. gisteren gunstig gezind. Er was regen en wind voorspeld, maar het bleef de hele dag droog. ’s Middags begon zelfs de zon te schijnen. Er deden dit jaar ongeveer 80 boten mee aan het succesvolle bloemenevenement. Dankzij het mooie weer waren er ook weer veel bezoekers langs de waterkant.

De boot van Delft liet al iets van de spoortunnel zien.

Ik heb de hele route van het Corso op de fiets afgelegd en de boten zo op verschillende locaties door Delft zien glijden. Het lijkt wel of het corso elk jaar beter wordt. Ik zag veel nieuwe en verrassende technische snufjes op de boten. Het publiek langs de route was erg enthousiast en prees de fraaie arrangementen. Ze waren inderdaad van hoog niveau. Met name het materiaalgebruik en de prachtige kleurencombinaties vielen de mensen op.

Er worden niet alleen bloemen, maar ook groente en fruit gebruikt voor de boten. Dit is dus de TomTomboot.

Ook de muziek (filmpje) en de figuratie (filmpje) kregen veel applaus van het publiek op de oever. De boot van de gemeente Delft had als thema de spoortunnel. Daardoor was de boot vooral erg groen geworden. Dat was dit jaar nog het enige effect dat de spoortunnel in Delft op het corso had. In de toekomst wordt dat anders. Het zou volgend jaar wel eens het laatste jaar kunnen zijn dat de met groente en bloemen versierde schepen de Buitenwatersloot kunnen passeren. Het jaar daarop zal er ten gevolge van de werkzaamheden ten behoeve van de tunnel tijdelijk geen scheepvaartverkeer mogelijk zijn tussen de Kolk en het Bolwerk. Ik zie hier een uitdaging voor de organisatoren en ben er van overtuigd dat Delft via een alternatief tracé toch blijft betrokken zal blijven bij het varend corso.

Geen opmerkingen: