dinsdag 25 augustus 2009

Vanaf een zerk

Condicote – Stow-on-the-Wold is een van de weinige plaatsjes in de Cotswolds dat boven op een ‘wold’ - een kale heuvel - ligt. Ik las dit in een folder en vermeld het hier achteloos. Het is informatie waar je verder niets aan hebt, maar ach je moet een stukje over de Cotswolds toch ergens mee beginnen.
Abel bekijkt een vitrine in het speelgoedmuseum.

In de Cotswolds is men ooit rijk geworden door de wolhandel. Dat is aan de huizen in dit marktplaatsje nu nog goed te zien. De Engelse schrijver Daniel Defoe, je weet wel van Robinson Crusoe, wist ooit te vermelden dat er 20.000 schapen per dag werden verkocht. Dat was in de 17de eeuw toen de schapenmarkt van Stow-on-the-Wold in heel Europa bekend was. Van al die bedrijvigheid merk ik nu niet veel meer. We vonden zelfs vrij makkelijk een parkeerplaats op de markt toen we gisteren een bezoekje aan het plaatsje brachten. Van daar wandelden we door het prachtige plaatsje. Achter een speelgoedwinkel ontdekte Nienke een speelgoedmuseum. Dat werd dus onze eerste stop in Stow. Samen met Abel wandelde ik vooruit naar de dansende puppets, terwijl zijn zussen nog bij de Teddy bears bleven. Uiteindelijk vonden ook zijn zussen de dansende marionetten toch ook wel leuk [filmpje].
Groepsfoto naast de kerk.

Na het museum wandelden we naar de pub voor een verfrissende pint. De wandeling voerde ons langs de kerk. Ik gebruikte een van de middeleeuwse zerken naast het pad langs de kerk om mijn camera op te zetten voor een groepsfoto.

1 opmerking:

Sassefras zei

Wat een leuke groepsfoto!