maandag 17 augustus 2009

Een dagje Avifauna


Alphen a/d Rijn – Het gedeelte van het dierenrijk dat alleen wordt bewoond door vogels heet Avifauna. Het ligt in Alphen aan den Rijn. Het beroemde vogelpark is een attractie die al stamt uit mijn jeugd. Het was niet Van der Valk die de Toekan bedacht als beeldmerk voor zijn restaurant.

Dit is een nepper, zoals de kinderen vertelden.

Het was de heer Van den Brink, eigenaar van het landgoed Ten Rhijn, die met de nu zo bekende vogel op de proppen kwam. Van den Brink had in zijn achtertuin een privé-collectie vogels. Deze verzameling gevederde dieren vormden de eerste bewoners van zijn vogelpark Avifauna. Enkele jaren later nam Van der Valk het park over. De toekan bleef.

Je kunt de pelikanen tot heel dicht naderen.

Het was niet de enige vogel die bleef. Enkele van de pelikanen die hier in de jaren vijftig zwommen, zijn er nog steeds. Vorige week dinsdag brachten Corien & ik samen met Saskia en haar kinderen een bezoekje aan dit grootste vogelpark in de wereld. Ik herkende enkele zeer enkele karakteristieke delen van het park. De vijver met het restaurant is er nog steeds.

Benthe en Sietske kunnen ook op één been staan.

Maar er zijn ook erg veel nieuwe zaken in het park. Nu worden er roofvogeldemonstraties gegeven en er is een grote speeltuin met moderne leuke attracties. Benthe, Sietske en Karsten genoten er met volle teugen. Ze maakten al klimmend en klauterend een tocht door het woestijngebied of voeren met een bootje over de jungle-rivier. Het leverde urenlang speelplezier op.

Benthe neemt een foto van Sietske. Op haar Flickr! kun je het resultaat zien.

In het Cubagebied wandelden we door een moeras en bekeken de grootste groep Cubaanse flamingo's van Europa van heel dichtbij. Benthe en Sietske probeerden later ook om net als de vogels op één been te staan. We voerden de honingpapegaaien in de Australische Lori Landing en ontdekten de schatten van het regenwoud in de exotische Filipijnenhal.

We voerden de honingpapegaaien in de Australische Lori Landing.

Zoals je ziet maakten we veel foto’s. Ook Benthe en Sietske fotografeerden. Ze hebben nu net als Nienke ook een eigen foto-site.

Geen opmerkingen: