donderdag 20 augustus 2009

Te droevig


Delft – Er is niet veel zeker. Een ding staat echter vast: aan alles komt een einde. Zelfs een goede relatie ontloopt dat lot niet. Als het niet de dood is, dan is het wel het leven die je relatie beëindigd. De vergankelijkheid der dingen is in Delft door kunstenaars in beeld gebracht in de Spoorzone. Daar gaat veel op de schop. Veel zaken moeten sneuvelen ten behoeve van de vooruitgang.

Hier hangt het groene hart van Delft te kijk.

Een rij panden is door kunstenaars eerst in de beroemde Delftse kleur blauw geverfd en daarna voorzien van kunstzinnige teksten en voorstellingen. Daarmee ontkomen ze hun lot een klein beetje. Menig Delftenaar heeft de afgelopen maanden foto’s gemaakt van het opmerkelijke rijtje panden. Ze leven als fotografische herinnering voort in albums en op Internet. Een van de uitingen brengt de vergankelijkheid wel heel treffend in beeld.

Een overkill aan symboliek.

Een kunstenaar hing voor de zomer een groot hart op. Opgevuld met gras hing daar het groene hart van Delft te kijk. Dankzij de aanhoudende droge warme zomer is het hart langzaam verdord. Voordat het zal worden gesloopt, is het al gestorven. Het is een overkill aan symboliek. Het kan nu wel weg, anders wordt het allemaal te droevig.

Geen opmerkingen: