donderdag 6 augustus 2009

Dieuwertje is zeven


Dieuwertje blaast dit jaar zeven kaarsjes uit.Veldhoven – Het was gisteren op de dag dat Dieuwertje zeven jaar werd stralend weer. Onze kleindochter kon haar verjaardag heerlijk in de tuin vieren, want de zon stond heerlijk te stralen aan een strak blauw uitspansel. De feestelijkheden werden natuurlijk - zoals dat gebruikelijk is op een verjaardag - begonnen met het uitblazen van de kaarsjes op de verjaardagstaart. Het waren er dit jaar zeven. Dieuwertje had de verjaardagstaart dit jaar zelf gemaakt. Met hulp van mamma, gaf ze eerlijk toe. Ze had gekozen voor een chocoladetulband overgoten met chocolade. Daarop prijkte haar zeven kaarsjes. Na het taartritueel waren de gasten aan de beurt. Niet om te blazen, maar om te feliciteren en om de cadeaus te overhandigen. Mocht je denken dat de jeugdige verjaardagsvisite na al de limonade met gebak geen trek meer had in de lunch, dan vergis je je. Dieuwertjes mamma had voor een echte Oudhollandse traktatie gezorgd: poffertjes. Dat lieten de kleine (de meeste van de grote gasten) zich lekker smaken. Na de lunch moest er natuurlijk ook nog gezongen worden. Dieuwertje klom op een stoel en genoot van de heldere en vrolijke zangstemmen van de gasten. Je kunt het op het filmpje meebeleven.

Ook de lunch viel in de smaak bij de verjaarsvisite.

Daarna genoten de vaders, moeders, oma en opa van de hapjes en de drankjes en begonnen de kinderen aan hun spel. Sommige kozen voor de speeltuin en andere gingen helemaal op in een Wii spel. Er was voor elk wat wils.

Neef Abel zit in afwachtig van de salade even op schoot bij zijn nicht Benthe.
Aan het eind van de middag zat de tuin weer helemaal vol met hongerige gasten. Zowel de jeugdige als de volwassen feestgangers gaven de salades die toen op tafel kwamen graag alle aandacht.

Geen opmerkingen: