maandag 24 augustus 2009

Een leuke dag

Condicote – De Cotswold lion is een zeldzaam schaap en geen verscheurend roofdier. Het schaap heet zo omdat de wol in lange krullen bijna in haar ogen hangt. Met enige fantasie lijkt het op de manen van een leeuw. Het wollige dier werd met uitsterven bedreigd. Het was wat ze hier noemen een ‘rare breed’. Nu gaat het weer goed met deze schapensoort. We zagen het dier gistermiddag in het Cotswold Farm Park hier vlak bij.
Wij maken kennis met de Cotswold lion.

Het park is een combinatie van een amusementspark en een dierentuin met schapen, koeien, geiten, pony’s en andere boerderijdieren. De dieren in het park hebben gemeen dat ze allemaal een ‘rare breed’ zijn. De boerderijdieren zijn voor uitsterven behoed door hier met ze te fokken. Dat is heel mooi, hoewel ik niet de indruk had dat het een van de bezoekers echt iets kon schelen.
Het is leuk om zelf schapen te voeren.

Het is een soort uit de krachten gegroeide kinderboerderij met dieren die er net iets anders uitzien. Het is leuk om een show te zien waarin allerlei schapen worden voorgesteld. Het is leuk om te zien hoe een koe wordt gemolken. Het is nog leuker om zelf schapen te voeren. [filmpje] Het is leuk om door het doolhof te dwalen en het is vooral leuk om te zien hoe de kleinkinderen zich vermaken. Kortom het was weer een leuke dag

Geen opmerkingen: