zaterdag 29 augustus 2009

Een middag aan het water

Condicote – Van ons farmhouse in Condicote reden Corien & ik gistermiddag naar Bourton-on-the-Water. Nienke ging met ons mee. Het is niet alleen een heel mooi plaatsje in de Cotswold, het is ook erg populair. De laatste keer dat Corien & ik hier waren, was in november 2007. Het was erg rustig toen.
Sierlijke bruggetjes om het riviertje over te steken.

Nu is het druk. Er zijn veel dagjesmensen naar hier gekomen. Bourton-on-the-Water ligt aan twee kanten van het riviertje de Windrush. Sierlijke bruggetjes van Cotswold-steen maken het mogelijk om de overkant te bereiken. Ik begrijp wel dat het plaatsje erg populair is bij de bezoekers. Ze zitten op de bankjes langs de kant of op meegebrachte klapstoeltjes. Ze drinken thee of witte wijn en genieten van de omgeving.
Door het water waden.

Het is zo mooi weer dat de kinderen hun schoenen uitdoen en door het riviertje waden. Ook Nienke doet mee. Wij zitten op een bankje aan de waterkant. Een boom zorgt daar voor verkoelende schaduw. Als Nienke weer aan de wal komt, flaneren we verder over het laantje langs het water.
De sierlijke bruggetjes zijn te smal om een auto te laten passeren.

We bezoeken in de tuin van de kerk een kleine vlooienmarkt voor het goede doel en eten even verder een ijsje. Rondom op de terrasjes genieten de mensen van het uitzicht en hun drankje. De sierlijke bruggetjes zijn te smal om een auto te laten passeren.
De auto’s rijden door het riviertje naar de andere zijde.

De auto’s gaan net als de kinderen gewoon door het water. Naast het eerste bruggetje rijden de auto’s makkelijk door het riviertje naar de andere zijde. Behalve de wadende kinderen en de enkele auto is er nog meer leven in het riviertje. Ik zie meer dan een forel tegen de stroom in zwemmen. Nog even en ik begin het idyllisch te vinden.

Geen opmerkingen: