maandag 31 augustus 2009

Spannend dagje

Condicote – Wel eens gehoord van William the Conqueror? Natuurlijk wel. Hij was aanvankelijk slechts hertog van Normandië, maar bracht het uiteindelijk tot koning van Engeland. Zijn succesverhaal begon in 1066. Hij landde toen vanuit Frankrijk in Engeland. Het eerste wat hij deed toen hij eenmaal op Engelse bodem stond, was een kasteel bouwen op een rotsachtige heuvel boven de rivier de Avon.
Warwick Castle.

Het staat er nog steeds en is door de eeuwen heen steeds groter en indrukwekkender geworden. Gisteren bezochten we dat kasteel. Hij is nu bekend als Warwick Castle. Ik zal je het hele verhaal van de geschiedenis van het kasteel besparen, maar uiteindelijk betrokken de Earls of Warwick deze nogal ruime behuizing.
Nienke, Dieuwertje en Emma samen met de lady van het toernement.

Er is hier door de jaren heen veel gebeurd. Hertogen kwamen en gingen. Uiteindelijk kon de laatste earl het allemaal niet meer bekostigen en verkocht het aan Madame Tussaud. Het lijkt er dus op dat het uiteindelijk weer in handen kwam van een Franse. Net als de wassen beelden is ook dat maar schijn. Madame Tussaud’s is nu in handen van de Amerikaanse Merlin Entertainment Group. Die runnen o.a. ook Legoland en Sea-Life.
Niet alle middeleeuwse soldaten kwamen in actie. Ze waren niet te verleiden.

Het mooie middeleeuwse kasteel dat we zondag bezochten, is dus in handen van een Amerikaanse amusementsgroep. Is dat een deceptie? Zeker niet, want het is een geweldig historisch entertainment park geworden. Behalve een prachtig kasteel zagen we shows met roofvogels, een heus steekspel tussen ridders te paard, middeleeuwse koks en maaltijden en nog veel meer. Op het grote binnenplein waren allerlei tenten neer gezet met vermaak, drankjes en hapjes.
Vechtende ridders.

De kinderen vermaakten zich kostelijk. Sander verzorgde voor zijn kinderen overal een simultaanvertaling. Abel vond al de vechtende ridders erg spannend, maar gelukkig was zijn moeder in de buurt zodat hij toch alles bleef volgen. Het was een spannend dagje. Voor iedereen.

Geen opmerkingen: