woensdag 26 augustus 2009

Volgende keer kijken we

Condicote – Gistermorgen waren we al vroeg present in de Highstreet van Moreton-in-Marsh. Het was opnieuw een zonnige dag en dus leek ons de dinsdagse weekmarkt in dit typische Cotswold-marktplaatsje wel de moeite van een bezoek waard. We vonden vele tientallen kraampjes langs de westzijde van de lange brede hoofdstraat. Huisbaas Jeff had ons op deze weekmarkt gewezen.
Markt in Moreton-in-Marsh.

Volgens hem wordt hier al eeuwen elke dinsdag een weekmarkt gehouden. De markt is ook nu nog erg populair. Het was er vol met mannen en vrouwen met tassen. Wij kwamen alleen kijken en hadden dus niets nodig. [Filmpje] We kochten natuurlijk wel het een en ander: Stilton, zeebaars, aardbeien, tomaten, home made marmelade, boeken en rode kool pickle. Want dat we niks nodig hebben, wil niet zeggen dat we niets kopen. We dronken thee in het zaaltje van de kerk. De cakejes en koekjes die we er bij kregen, zijn door de dames van de kerk allemaal zelf thuis gemaakt. Het zijn nog de echte home made spulletjes. De opbrengst van de cakejes en thee gaat naar een goed doel. Het smaakt daardoor niet nog beter, maar het is een mooie gedachte.
Markt in Moreton-in-Marsh.

In mijn reisgids las ik dat de meeste huizen en gebouwen aan de Highstreet dateren van het einde van de 18de en begin 19de eeuw. Het plaatsje was toen een belangrijk centrum voor het weven van linnen en een belangrijke halteplaats voor de postkoetsen. Het huis waar de koetsen tol moesten betalen staat er nog steeds. Er zijn ook nog oudere huizen. Daar kijken we dan een volgende keer weer naar.

Geen opmerkingen: