woensdag 12 augustus 2009

Circusplezier in Haaren


‘s – Hertogenbosch - Op maandag 10 augustus beleefden de neefjes en nichtjes Jonah, Yara, Eva en Bart de magische wereld van het circus. Het bijzondere is dat het hier niet om een doorsnee circus gaat, maar om een circus met artiesten variërend in leeftijd van 5 tot 15 jaar.

Circus, Il Grigio.

Ieder zomer heerst het circusvirus in het dorp Haaren. Dat wordt veroorzaakt door tachtig Haarense kinderen en evenzoveel medewerkers. Dit circus, Il Grigio, werd in 1961 opgericht door de toenmalige dorpspastoor van Haaren.

Circus, Il Grigio.

De toenmalige pastoor zocht indertijd lang naar een originele vrijetijdsbesteding waarin de jeugd zich uit kon leven. Hij koos voor een circus. Hij bedacht dat in die wonderlijke wereld elk kind zijn of haar talent zou kunnen tonen.

Circus, Il Grigio.

Het bleek een geweldig idee, want sindsdien is het circus het jaarlijks hoogtepunt van de zomer in Haaren. Vanaf september repeteren de kinderen op hun acts en vele artiesten blijven het circus jarenlang trouw.

Circus, Il Grigio.

De show was dit jaar weer geweldig en viel op door de spetterende acts met een verrassend kwalitatief hoog niveau. Tijdens de twee uur durende show werd er door Jonah, Yara, Eva en Bart dan ook volop genoten.

Een bijdrage van Pauli

Geen opmerkingen: