zaterdag 22 augustus 2009

Vakantie in de Cotwolds

Klik op de punaise en bekijk de kaart.Condicote – Gistermiddag arriveerden we in Condicote. We verblijven de komende twee weken in een farmhouse net buiten het dorp. Voor jouw gemak heb ik er deze punaise bijgezet. Als je er op klikt zie op de kaart van Groot-Brittannië dat het in het noorden van Gloucestershire ligt tussen de heuvels van de Cotwolds. Condicote is een klein dorp, maar eigenlijk klinkt dat al te groots. Condicote is een vlekje, een schaduw op de kaart. Er wonen hier ongeveer 120 mensen. Over twee weken kennen we ze allemaal. De huizen zijn hier gebouwd met de beroemde honingkleurige Cotswold stone. De meeste liggen rond het dorpsplein of zoals de ‘locals’ zeggen ‘round the Pond’. Maar eerst even terug naar ons farmhouse. Corien & ik werden vanmorgen heel verkwikt wakker in onze four-poster slaapkamer. Wij slapen op de begane grond en hebben daar onze eigen ‘en suite bathroom’.
Hier slapen we de komende veertien dagen.

Het gezin van Saskia & Sander hebben kamers op de eerste verdieping. Ook allemaal met ‘en suite shower or bathroom’. De keuken is erg groot. We kunnen er nog wel een gezin bij hebben aan tafel. Dus als je in de buurt bent, kom dan gerust een vorkje meeprikken.
Kom gerust een vorkje meeprikken als je in de buurt bent.

Dicht bij het dorpje ligt het stadje Stow-on-the-Wold. Corien & ik waren hier al eerder, maar we gaan het nu opnieuw ontdekken samen met Saskia, Sander, Nienke, Dieuwertje, Emma en Abel. Natuurlijk gaan we ook naar de historische universiteitsstad Oxford. Dat ligt tenslotte maar 35 mijl verder. En in een half uurtje rijden ben je in Shakespeare's Stratford upon Avon. Maar het belangrijkste van de Cotswolds zijn natuurlijk de prachtige oude dorpen, waarvan enkele van de mooiste letterlijk om de hoek liggen. Als ik voldoende internettijd kan vinden, houd ik jullie de komende tijd op de hoogte via ODD.

1 opmerking:

Neeltje Johanna zei

Het ziet er erg gezellig uit. Ik krijg bijna zin om een overtochtje te boeken.