woensdag 26 augustus 2009

Opwinding

Banner bij postkantoorCondicote –Een ontsnapte bijtschildpad heeft in Nederland voor enige opwinding gezorgd. Het gevaarlijke dier kan een kind de hand afbijten en beweegt zich voort met een snelheid van 15 kilometer per uur. Je kunt het dus nog wel hard hollend voor blijven, maar het is toch fijn dat de kranten er ruim voor waarschuwen.

In Engeland is ook opwinding ontstaan. Niet om een gevaarlijk dier, maar vanwege ‘The Ashes’. Engeland won ‘The Ashes’, een serie test cricket wedstrijden tussen het nationale cricketelftal van Engeland en Australië, dit jaar. Twee dagen lang stonden de kranten er vol mee. Twee dagen later besteedde de Times nog eens 24 pagina’s aan de Britse overwinning. Zoveel aandacht krijgt zelfs het wereldkampioenschap voetbal niet. Maar ik gun het de Briten. Het is leuk voor de Engelsen als ze weer eens wat winnen.

Bij het postkantoor van Bletchley Park zag ik een banner waarop werd verteld op welke manier de Britse tante post aandacht besteed aan het gebeuren. Toen hadden ze nog niet gewonnen. De man van het postkantoor werd helemaal enthousiast toen ik er over begon. Hij vertelde dat er nu ook een eerste dag enveloppe kwam om de overwinning te vieren.
En ik vond die bijtschilpad al zo spannend.

Geen opmerkingen: