zondag 23 augustus 2009

Tea & Tug of War

Condicote – Gistermiddag bezochten we de village fete in het plaatsje Church Westcote. Een bezoek aan een fete levert een traditioneel Engels middagje op met voor elk wat wils. Een fete is hét jaarfeest van een dorp. De opbrengsten gaan naar een goed doel en alle dorpelingen zetten zich belangeloos in voor het evenement. Corien & ik bezochten ze al toen Saskia & Sander nog thuis woonden. Nu deden we het met de kleinkinderen erbij. We geven onze gewoontes gewoon door.
We waren de enige bezoekers van de fete die niet uit het dorp of de directe omgeving kwamen. We dronken ‘tea met home-made cake’ op het gras vlak bij een van de attracties, een opstelling van Vintage Penny Arcade machines.
Tea met home-made cake. FOTO: NIENKE

Je moest er penny’s van voor de oorlog voor kopen bij de uitbater. De kleinkinderen, inclusief Abel, vonden het fantastisch om hun geluk te proberen. Aan het eind van de middag waren er ‘sportwedstrijden’ voor kinderen. Nienke, Dieuwertje en Emma deden met volle overtuiging mee. Daarna volgden de jaarlijkse touwtrekwedstrijden tussen de dorpen van Church en Nether Westcote. De mannen van de dorpen streden om de Peggy Hunt Memorial Trophy, de vrouwen van de twee dorpen deden het om de Jean Cannon Tug of War Trophy en de kinderen streden om de Walford Junior Tug of War Trophy. Aan de wedstrijd van de kinderen deden ook Nienke, Dieuwertje en Emma mee. [filmpje] Zij zaten in het team van Nether Westcote en maakten het verschil. Eigenlijk was het een wedstrijd tussen mijn kleinkinderen en de rest van Engeland, die in het voordeel van mijn nageslacht werd beslist. De beker bleef dankzij Nienke, Dieuwertje en Emma in Nether Westcote. De indiviuele prijsjes (snoep en een button) gaan mee naar Veldhoven.

Geen opmerkingen: