zondag 31 augustus 2008

94 procent doet het dagelijks

Delft – Wij geven elke maand twintig euro uit aan onze persoonlijke hygiëne. Dat blijkt uit een onderzoek van InSites Consulting in zeven landen. Daarmee geven de Nederlanders ruim twee euro per maand meer uit dan de Britten, die het op 17,6 euro per maand houden. Onder persoonlijke hygiëne vallen onder meer bad- en douchegels, badoliën, shampoo, tandpasta, condooms en producten voor intieme hygiëne, make-up, ontharingsproducten, crèmes voor gelaat en lichaam, aldus het onderzoeksbureau. We houden ons het meest bezig met tanden poetsen. 94 procent van de Nederlanders doet dit minstens eenmaal per dag. Het middel dat we het meest gebruiken is dagcrème. 41 procent van de Nederlanders gebruikt dit dagelijks. De Spanjaarden geven het meeste uit aan persoonlijke hygiëne. Ze kopen voor 40 euro per maand. Op de tweede plaats staan onze zuiderburen. De Belgen geven 35,5 euro per maand uit, net iets meer dan de Italianen met 34,8 euro.

De persoonlijke hygiëne van Abel wordt door oma traditioneel verzorgt in de gootsteen.

Het tandenpoetsritueel is erg populair. 94 procent van de Europeanen doet het dagelijks en één op de twee doet het meer dan één keer per dag. In Frankrijk en Italië loopt dit op tot 70 procent. De Spanjaarden staan heel vaak onder de douche. Acht op tien Spanjaarden douchet dagelijks. In ons land neemt 64 procent dagelijks een douche en 32 procent meer dan een keer per week. In Nederland gebruikt 39 procent dagelijks een dagcrème, tegen 41 procent in Europa. Handcrème staat op de tweede plaats. Een op de drie Europeanen gebruikt dit dagelijks. In ons land ligt dat aantal lager. Hier verzorgt een op vijf dagelijks zijn of haar handen.

 De persoonlijke hygiëne van Abel wordt door oma traditioneel verzorgt in de gootsteen.

Nachtcrème is duidelijk nog minder populair. Slechts een op de vier Europeanen gebruikt het elke nacht. In Nederland ligt dit op 21 procent. Tenslotte nog wat interessante cijfers over het gebruik van make-up. Twintig procent van de vrouwen gebruikt het nooit en epileert bovendien nooit haar benen. Nagellak is helemaal achterhaald. Maar liefst 37 procent van de Europese vrouwen zegt nooit haar nagels te lakken.

Geen opmerkingen: