woensdag 13 augustus 2008

In Londen staat de boom al

Londen – Ik weet dat er mensen zijn die nu al uitkijken naar Kerstmis, maar het zijn er nog niet veel. Het duurt gelukkig immers nog heel wat maanden voordat het Kerstmis is. We willen eerst nog veel genieten van warme zomerdagen voordat we weer sneeuw, hagel en vorst onder ogen moeten zien. Toch begon het superluxe warenhuis Harrods in de Londense wijk Knightsbridge vorige week – 142 dagen voor Kerstmis - al met de verkoop van kerstartikelen. Er is in dit Britse paradijs voor shoppers aan de Brompton Road sinds vorige week weer een complete afdeling met kerstartikelen beschikbaar voor de klanten.

 Het superluxe warenhuis Harrods in de Londense wijk Knightsbridge begon vorige week – 142 dagen voor Kerstmis - met de verkoop van kerstartikelen.

Het goedkoopste balletje voor de boom kost £1.50 (€1.91), maar je kunt ook £1999 (€2548,44) uitgeven voor een levensgrote kerstman. Ik weet dat de Engelsen graag op tijd beginnen met de voorbereidingen van het kerstfeest, maar zelfs voor Engelse begrippen is dit wel erg vroeg. Harrods zegt een grote internationale cliëntèle te hebben. Die buitenlandse klanten trekken vooral in de zomermaanden door de winkel. Harrods geeft ook die zomerklanten graag de gelegenheid om kerstspulletjes te kopen. “Die verschillen nogal van de kerstversieringen op het vaste land van Europa”, beweert een medewerker van Harrods. Ik heb medelijden met de verkoopsters die nu 142 dagen naar jingle bells en andere kerstliederen moeten luisteren. Ter gelegenheid van de opening van de kerstafdeling maakte Andrew Baynes voor de ingang van het warenhuis een toepasselijke zandsculptuur.

Geen opmerkingen: