vrijdag 22 augustus 2008

Twisterrecord onbetwist overeind


Delft – Gistermorgen op de laatste dag van de OWee hebben Delftse studenten op het Bastiaansplein een poging gedaan om het wereldrecord ‘twister’ te verbreken. Het huidige wereldrecord twister staat op 2050 spelers. Het dateert van 25 april dit jaar en staat op naam van het Vechtdal College uit Hardenberg.
We kennen het spel met een plastic vloerkleed met gekleurde cirkels uit de huiselijke kring. Een spelleider vertelt aan de hand van een draaischijf welke hand of voet op welke kleur cirkel moet worden neergezet. Elke beurt moet je een hand of voet verplaatsen zonder om te vallen. Degene die als laatste overblijft wint. Het vrolijke spel is erg populair bij mijn kleindochters in Veldhoven. Maar hoewel het typisch een kinderspel is, geniet het ook een behoorlijke populariteit bij studentenfeestjes.

300 studenten deden op het Bastiaansplein mee met twister.

De organisatoren hadden eerder deze week gezegd dat men het 400 vierkante meter grote speelveld met water en zeep glad zou maken om mensen sneller te laten uitglijden. Daarvan heb ik niets gemerkt. In het halfuurtje dat ik naar de verrichtingen keek, bleef iedereen op een krukdroog doek netjes overeind.
Overigens was deelname niet voorbehouden aan studenten. Iedereen mocht aan het spel deelnemen. De organisatoren probeerden zelfs winkelende voorbijgangers over te halen om mee te doen. Overigens zonder succes.

Het record werd niet verbroken, maar het was wel heel gezellig.

De passerende Delftenaren bleven wel even staan om naar de in vreemde houdingen gehurkte jongens en meisjes te kijken, maar niemand deed mee. Het wereldrecord twister is dan ook niet gebroken. Aan de recordpoging deden ongeveer 300 studenten mee. Men kwam daarmee ongeveer 1750 deelnemers te kort voor de verbetering van het wereldrecord. Oorspronkelijke was het zelfs de bedoeling om een vermelding in het Guiness Book of Records te krijgen, maar dat was al bij voorbaat mislukt omdat de studenten zich te laat hadden aangemeld.

Geen opmerkingen: