woensdag 20 augustus 2008

Nieuwe kansen


Delft – Studenten krijgen niet zo maar een vergunning. Tijdens de ontvangsweek (OWee) die zondag van start ging, mogen de studentenverenigingen op straat geen bierspelen meer organiseren om nieuwe leden naar binnen te lokken. Ze kregen daarvoor van de gemeente dit jaar voor het eerst geen vergunning meer. Daarmee is een eind gekomen aan de jaarlijkse meterslange bierestafette op de Oude Delft tijdens de OWee. Toch is er op straat nog genoeg te merken van de strijd die diverse verenigingen voeren om de nieuwe leden. Zo heeft het Delftsch Studenten Corps (DSC) voor hun sociëteit aan de Phoenixstraat een grote feeststeiger neergezet. Hiervoor hebben ze bij de gemeente netjes een vergunning gevraagd en gekregen.

 Het is niet duidelijk of de DSC voor de opvallend grote reclameboodschap van een pizzabezorger een vergunning nodig heeft.

Maar toch is enig gedoe ontstaan rond de steiger. De vereniging heeft namelijk een grote reclamedoek van Domino’s Pizza aan de feeststeiger opgehangen. De pizzabezorger zit even verderop in dezelfde straat en heeft ongetwijfeld veel klanten onder de studenten van Delft. Die innige relatie komt via het doek tot uiting. Voor het ophangen van het reclamedoek van de pizzabezorger hebben de studenten geen vergunning aan de gemeente gevraagd. Het is overigens maar de vraag of DSC voor de opvallend grote reclameboodschap een vergunning nodig heeft. De gemeente weet dat zelf ook niet en moet dat nog onderzoeken. Tegen de tijd dat men daar achter is, is de OWee alweer voorbij. Volgend jaar nieuwe kansen.

Geen opmerkingen: