vrijdag 1 augustus 2008

Pauline zorgt voor zonnige boot


Delft – Vandaag, morgen en overmorgen varen weer ruim zestig boten versierd met zeker 700 kilo groente en meer dan 120.000 bloemen door de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, Den Haag en Delft. Het is de elfde keer dat de rijkelijk met bloemen, planten, groente en fruit versierde boten voorbij komen. Er varen bovendien ongeveer tien historische zeilende Westlanders en een authentiek stoomschip mee in deze editie van het Varend Corso. Het spectaculaire evenement trok vorig jaar ruim 240.000 kijkers naar de route door de steden en dorpen. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer veel kijkers langs de waterkant. Elke boot wordt met speciale effecten zoals licht, geluid, figuranten en live-muziek omgetoverd tot een kleurrijk varend spektakelstuk.

Pauline met vrijwilligers aan het werk op de boot in het Achterom.

Bloemist Pauline van de gelijknamige bloemenzaak aan het Achterom was gisteren bijna de hele dag bezig om samen met een aantal vrijwilligers haar boot prachtig te versieren met zonnebloemen.
In het corso-weekend krijgt iedere dag een extra regio-accent. Vandaag is dat de Rijnmonddag, op zaterdag de Westlanddag en op zondag de Delflanddag. In drie dagen tijd leggen de deelnemende boten ruim 70 kilometer af. Zaterdag wordt het evenement afgesloten met een corsofeest en een spetterend vuurwerk.

Geen opmerkingen: