zaterdag 16 augustus 2008

Nachtmerrie met Amy Winehouse


Britten hebben nachtmerries met Amy Winehouse in de hoofdrol.Delft – Wordt jij wel eens zwetend wakker ’s nachts uit een angstaanjagende droom? Of heb je net als ik helemaal geen last van nachtmerries. Volgens onderzoek van de Universiteit van Utrecht komen dergelijke dromen toch vrij vaak voor. Zo’n 7 tot 10 procent van de Nederlanders heeft meer dan een keer per maand een nachtmerrie en iets minder dan 3 procent heeft zelfs meerdere keren per week zo’n angstaanjagende droom. Dat betekent dus dat ongeveer een half miljoen Nederlanders meerdere nachtmerries per week heeft. Volgens de onderzoekers hebben vrouwen er meer last van dan mannen. Vooral kinderen tot twaalf jaar hebben last van enge dromen. Kinderdromen over monsters onder het bed of boeven in de kast kennen we allemaal wel uit onze omgeving.
Een recent onderzoek in Engeland heeft nu aan het licht gebracht dat de Londonse jazzzangeres Amy Winehouse bij veel Britten een hoofdrol speelt in hun nachtmerrie. Zij staat op de eerste plaats in de Nachtmerrie Top Tien (NTT). Op de tweede plaats eindigde de shockrocker ‘antichrist superstar’ Marilyn Manson.
Welke Nederlandse ‘superster’ zou de dromen van onze landgenoten op angstige wijze verstoren? Ben jij wel eens zwetend en gillend wakker geworden met het beeld van een Hollandse ster in het geheugen gehamerd? Ik hoop dat je dan meteen wist dat het maar een droom was.

Geen opmerkingen: