donderdag 28 augustus 2008

"De gracht lekt"


Delft - De bakkerswinkel is leeg en dat is ook niet zo gek. Er is een soort tankgracht rondom de winkel van Hobma op de hoek van de Kruisstraat en de Molslaan gegraven. Voor de diepe geul in het wegdek liggen bovendien vers opgeworpen duinen die het zicht op Hobma’s Corner belemmeren.
“Pas op dat je niet in een gat fietst”, zegt een bezorgde moeder tegen haar zoontje van een jaar of zes die op een kinderfietsje naast haar van de brug afkomt. Dat advies is niet nodig. De gaten in het wegdek zijn netjes afgedekt en je kunt er wel overheen. Maar het ziet er spannend uit. Dat vindt het kereltje naast haar op zijn fietsje ook. Hij remt en komt schielijk tot stilstand.

De Kruisstraat en de Molslaan liggen nog steeds open.

“Wat ga je doen”, roept zijn moeder geschrokken van de plotselinge actie. Dat is duidelijk. Hij mannetje laat de fiets vallen en rent naar de rand van de geul en roept: “Ik ga kijken. De gracht lekt!”
Moeder is dat niet van plan en roept luid en duidelijk: “Kom op Joost we gaan verder.”
“Nee”, antwoordt Joost resoluut, “Ik wil kijken als ze het weer dichtgooien”.
Een van de mannen die tot nu zwijgend naar de werkzaamheden in de kuil stond te kijken, reageert nu.
“Daar zou ik niet op wachten. Dat kan nog wel een weekje duren”, zegt hij lachend over het hoofd van Joost tegen diens moeder.
Als moeder en zoon kort daarna hun weg weer vervolgen, staat hij nog steeds te kijken. Hij heeft kennelijk wel even tijd.

Geen opmerkingen: