donderdag 14 augustus 2008

Kogelvrije BH is onzin

Delft – De kranten meldden deze week dat vrouwelijke politieagenten in Duitsland voortaan met een gerust gemoed hun beroep kunnen uitoefenen. Op verzoek van enkele vrouwelijke Duitse politiemensen is er nu immers een kogelvrije BH voor de vrouwen van de Bundespolizei. De honderden vrouwelijke agenten die de BH al testten, reageerden aldus de Nederlandse kranten allemaal positief.

 Als je goed het goed beschouwt zijn het gewoon sport-bh’s met een politielogo.

Je kunt wel zien dat het komkommertijd is in het nieuws, want het is volslagen onzin. Er bestaan geen kogelvrije BH’s. Niet in ons land en ook niet in Duitsland. Het gaat gewoon om een stoffen BH, die geen beugels of sluitingen heeft die voor verwondingen kunnen zorgen. Deze BH’s dragen de Duitse dames onder hun kogelvrije vesten. Een gewone sport-BH werkt dus net zo goed. In de Duitse pers stond er dan ook dit:
"Die vier neuen Modelle, aus denen die Polizistinnen aussuchen können, haben weder Metall- noch Kunststoffteile. Die ähnlich wie ein Sport-BH geschnittenen Teile haben am unteren Rand den umlaufenden Schriftzug „Polizei“. Den werden aber wohl nur die Ehemänner und Lebensgefährten der Polizistinnen zu sehen bekommen."
Als je het goed beschouwt zijn het gewoon sport-bh’s met een politielogo. Maar ja kogelvrije BH klinkt natuurlijk veel spannender.

Geen opmerkingen: