zondag 1 juli 2007

Delft Duckstad


Delft – Gisteren veranderde Delft weer even in Duckstad. Voor het derde achtereenvolgende jaar zwommen 3000 eendjes in het water van de Molslaan naar de finish. Ook dit jaar organiseerde de lokale Lionsclub het evenement t.b.v. een lokaal goed doel: sport en spel voor gehandicapte Delftse kinderen.

3000 eendjes voor een goed doel.

Lionclubs door het hele land organiseren jaarlijks een eendjesrace t.b.v. een goed doel. Corien & ik waren ook dit jaar weer bij de finish te vinden. De Delftse brandweer deed ook weer mee en zorgde ook dit jaar weer voor de nodige stroming in het water. Aan de finish maakte een notaris in een bootje de gelukkige winnaar bekend. De eerste prijs was net als in voorgaande jaren een weekend Euro Disney Parijs. Ook de twaalf eendjes die na de eerste binnenkwamen bezorgden de eigenaar een prijs. De race is een leuk evenement om naar de kijken.

Corien neemt een foto van de eendjes. De notaris zit in een bootje aan de finish.

Ook leuk om te zien zijn de zeeverkenners die na afloop de eendjes weer verzamelen. Eindelijk eens een evenement waar niemand over kan klagen. Mis! Ook nu zijn er mensen die bezwaar maken. Dit leuke initiatief brengt volgens deze milieuvrienden schade toe aan het kroos. Gelukkig heeft het gezond verstand gezegevierd en kan er met het opgehaalde geld iets worden gedaan voor de sport- en spelmogelijkheden van gehandicapte kinderen.

Geen opmerkingen: