donderdag 5 juli 2007

Logeren bij oma & opa


Delft – Daar staan ze dan. Karsten (in zijn buggy), Sietske en Benthe. Klaar om op reis te gaan. Ze gaan logeren bij oma & opa in Delft. De tas met kleding staat achter hen ook te verwachten op vervoer. Ze hebben al veel vaker in Delft gelogeerd bij opa & oma. Meestal samen met mama & papa. Deze keer is anders. Deze keer gaan ze met z’n drieën. Zonder mama & papa want die gaan ergens anders logeren. Maar er is nog iets dat verschilt met de andere logeerpartijtjes.

Karsten, Sietske en Benthe gaan op reis naar Delft. FOTO: SASKIA.

Ze gaan met de trein. Ze reizen met een dubbeldekkertrein van Helmond naar Delft. Dat is heel spannend. Sietske vindt het allemaal heel opwindend en is blij dat haar popje Tut ook mee mag de trein in. Meestal reist Tut in de tas en komt pas tevoorschijn als ze naar bed gaat. Nu mag Tut tot geruststelling van Sietske mee de coupe in.

Sietske en Karsten in de trein. FOTO : SASKIA.

De grote mensen in de trein lezen allemaal in een krant of een boek. Karsten die breeduit naast zijn zus zit, vindt dat een goed idee. Hij doet met de grote mensen mee en bladert heel geconcentreerd door de meegebrachte boekjes. Hij kan nog niet lezen, maar boekjes vindt hij wel heel fascinerend.

Benthe eet een appeltje en leest haar boekje. FOTO : SASKIA.

Grote zus Benthe zit bij het raam. Zij leest ook in een boekje. Zij kan al een beetje lezen en doet dat terwijl ze van een appeltje geniet dan ook. De tijd vliegt om en voor ze het weten komt de trein al piepend tot stilstand langs het perron in Delft. Daar wacht opa en gaat de reis verder met de auto naar oma.

Geen opmerkingen: