maandag 23 juli 2007

Brabantse paella in Limburg


Poulseur – Camping Cottesserhoeve vlakbij Vaals is de plaats waar Marjan & Piet hun zomerse vrije dagen doorbrengen. Het is slechts 55 kilometer vanaf Poulseur. We namen dan ook graag hun uitnodiging aan om op zondag een vorkje te komen meeprikken. In ruim een uur rijd je er naar toe. Dat wil zeggen als alles meezit. Door wat omleidingen in de Belgische heuvels werd de rit iets langer.

De Brabantse paella smaakte iedereen goed.

Bij aankomst op de camping troffen we ook Nellie & Pieter Jan aan. Marjan & Piet hadden gezorgd voor een eigen heerlijke variant op de bekende Spaanse Paella. De in bouillon gekookte rijst geurde heerlijk en was rijkelijk voorzien van kip, vis- en schaaldieren. Piet bereidde het niet op een op houtskool gestookte paella-pan, maar op de Zuid-Afrikaanse versie daarvan: de Skottelbraai.

Genieten van het uitzicht.

Na de maaltijd was het tijd voor een wandeling in de heuvels van het Zuid-Limburgse landschap. Na een wandeling steil omhoog konden we daar genieten van het rollende heuvellandschap. In de verte zagen we de heuvels van België. We wandelden door het Limburgse stiltegebied. Een stilte die door de dames in ons gezelschap woest werd verstoord met het zingen van aloude musicalliederen.

Geen opmerkingen: