zondag 15 juli 2007

Bloemenzee in Poulseur


Poulseur – Het is nu de tijd om de vruchten te plukken van de arbeid die Ad & Els en Adrie & Monique hebben gestoken in hun vakantiehuis in het Belgische Poulseur. Veel lezers van ODD hebben de open dagen die het viertal eigenaren onlangs hadden georganiseerd, gebruikt om een kijkje te nemen in huis en tuin. Wij waren toen op reis en moesten daarom verstek laten gaan. De terugreis uit Luxemburg afgelopen vrijdag was een mooie gelegenheid om even een bliksembezoek af te leggen.

Het huis is in juli omgeven door bloemen.

We waren wel nieuwsgierig naar de aanblik van huis & tuin nu. Op vrijdag zijn er altijd mensen aanwezig om de boel aan kant te maken en de nieuwe gasten te ontvangen. Dus was dit een goede dag om even langs te rijden. We arriveerden rond twaalf uur en troffen Ad & Els aan. Ze waren druk aan het werk in het huis. Gelukkig hadden ze wel even tijd om samen met ons te lunchen en ons even de tuin te laten zien. Wij zagen de tuin voor het laatst in april en het verschil was overweldigend. De tuin is nu een grote bloemenzee. We zagen dat Adrie en Ad flink de handen uit de mouwen hadden gestoken in de tuin. Grote stukken waren vrijgemaakt van overtollige planten en opnieuw ingezaaid.

Bloemen plukken.

De tuin maakt nu een nog royalere indruk. In het gastenboek in het huis lazen we dat de gasten die inmiddels hier een weekend of weekje hebben doorgebracht zonder uitzonder enthousiast reageren op huis en tuin en op de recreatieve mogelijkheden van de omgeving.
Na de lunch moesten Ad & Els weer aan het werk. Een groep van elf gasten zou die middag arriveren voor een week. Corien hielp Els nog even met het plukken van wat bloemen, zodat het huis er van binnen al net zo zomers en gezellig uitziet als de tuin.

Geen opmerkingen: