vrijdag 11 mei 2007

Zondag is het weer Loederdag


Delft – Zondag 13 mei is het Moederdag. We kijken er met z’n allen naar uit. Niets is leuker dan moeder eens in het zonnetje te zetten. Op school maken de kinderen tekeningen en werkjes om hun moeders mee te verblijden. De vaders begeleiden de kinderen eventueel naar de winkel voor de aankoop van een moederdaggeschenk. Want ook de winkels doen royaal mee aan het feest van Moederdag.

Moeder verdient een leuke moederdag vinden ook bij Blokker.

Al die aandacht heeft moeder wel verdiend. Dag aan dag zorgt ze voor de kinderen. Natuurlijk moppert ze ook wel eens, maar ze bedoelt het altijd goed. Toch? Of zijn er ook mensen die anders over hun moeder denken. In Veldhoven is er gerede twijfel ontstaan. Een van de anders toch reuze aardige winkelbedienden plakte dit op de etalageruit.

Loederdag in Veldhoven.

In andere steden doen de winkels van meneer Blokker gewoon mee aan de centraal bedachte reclameactie. Vanuit een centraal punt krijgen de deelnemers van deze keten van huishoudwinkels dan ook allemaal hetzelfde reclamemateriaal aangeleverd. Daar gaan de dames en heren van de filialen dan mee aan de slag om de winkel te versieren. Op de voorgeschreven wijze plakken ze de reuze stickers op de winkelruiten. Maar wat te doen als de etalageruit te klein is voor zo’n grote sticker? Dan verknip je de sticker zo dat een ieder toch begrijpt wat er aan de hand is. De jeugdige Veldhovense winkelbediende gaf echter – naar ik hoop onbedoeld – door haar knipwerk heel duidelijk weer hoe zij over deze dag denkt.

Geen opmerkingen: