maandag 7 mei 2007

Op bezoek bij Nijntje


Delft – Na de tankdag van zaterdag in Delft hadden we op zondag een stranddag in Scheveningen. Corien & ik liepen gistermorgen al rond tien uur met Benthe, Sietske en Karsten op het zand langs de Noordzeekust om te genieten van de zandsculpturen die ook dit jaar door een groep kunstenaars zijn ontworpen en uitgevoerd.

Karsten kon het allemaal goed overzien.

Zoals jullie gisteren zagen, had Karsten zijn jasje vergeten. We wilden hem niet weer met een roze meisjesjasje op pad sturen. Corien vond gelukkig na enige zoeken het jasje van Sander uit 1974 terug. Het pasje Karsten prima. Heel even dacht ik dat ik weer met een klein Sandertje op pad was.

Corien met de kleinkinderen op het strand.

De kinderen waren zeer onder de indruk van de prachtige zandsculpturen. Zeker omdat ze zelf bij pogingen op iets te fabriceren op het strand niet veel verder kwamen dan het maken van een hoop. Er was van alles te zien, maar de favoriet was natuurlijk Nijntje. De grote Nijn steekt in deze zandsculptuur haar vingertje in het zand. Het thema van het kunstwerk was dan ook het feit dat Nederland onder water dreigt te lopen. Maar Nijntje laat zien dat Nederlanders altijd wel weer iets bedenken om het hoofd boven water te houden.

Nijntje op het strand.

In de zandsculptuur zie je niet alleen onze wereldberoemde dijken, maar ook enkele bekende gebouwen zoals de Helmondse paalwoningen. We ontdekten ook bekende uitvindingen zoals de gloeilamp, de Senseo en de cd’s. Zelfs de telescoop van Huygens meende ik te ontdekken. Het was allemaal heel ‘Made in Holland’.

Karsten speelt liever zelf.

Karsten had nog het minste oog voor de kunstwerken van zand. Onze kleinzoon wilde veel liever zelf iets tot stand brengen met het zand. Willen jullie zelf een kijkje nemen op het strand in Scheveningen? Dat kan nog tot 1 juni.


JohnEen reactie van John, een van de vijf zandkunstenaar: ” Hee wat leuk! Een vermelding van onze Zandsculptuur "Nijntjes tulpkleurige toekomst". Leuk om te horen dat het zo in de smaak viel bij kinderen, dit was namelijk deels onze bedoeling.”

1 opmerking:

Anoniem zei

Hee wat leuk! Een vermelding van onze Zandsculptuur "Nijntjes tulpkleurige toekomst"
Leuk om te horen dat het zo in de smaak viel bij kinderen, dit was namelijk deels onze bedoeling.

Groeten John
(een van de vijf Zandkunstenaars)