woensdag 2 mei 2007

Hoe is Roos


Delft – In het eerste decennium van de 21ste eeuw begon Emma haar artistieke loopbaan. In die periode ontwikkelde zij haar gevoelige relatie tot de tekening en haar gebruik van pastel, krijt en papier. Vanuit deze periode stamt haar algemeen gevoel voor het alledaagse, het grijpbare. In het algemeen was de zoektocht naar de bron van de communicatie in haar werken haar doel.

Op aanwijzing van de kunstenares plakt haar assistent de foto’s op het papier.

Dit werk is ontstaan in haar Delftse atelier. In 2007 besloot zij te gaan werken met foto’s en krijt. Hier zien jullie het ontstaan van haar eerste werk in deze gemengde techniek. Dit werk heeft vooral een zeer verhalend karakter, iets wat Emma samenvat onder de titel ‘Hoe is Roos’.

 Emma staat bij haar werk. Klik er op en je krijgt een grotere versie.

Roos verwijst volgens kunstkenners naar het karakter Rose in de serie van Doctor Who. Het werk kwam tot stand met behulp van een leerling van de academie waaraan Emma lesgeeft.
Het werk is een antwoord op een verlangen diep in haar, een bedachtzaam en toch ook intuïtief proces. Kunstkenners zien veel verschillende emoties en karakters in haar werk. Soms heel expliciet, dan weer moeizaam of subtiel herkenbaar. Mensen die haar werk bezien, willen weten wat het voorstelt. “Dé waarheid bestaat niet”, zegt de kunstenares op die vraag, “elke beleving is waar”.
Daar zullen ook wij het mee moeten doen.


SaskiaEen reactie van Saskia: ” Nou, nou! Wat een hoop bla, bla over gewoon een heel mooi peuterwerkje, gemaakt samen met haar opa ;-) Jullie hebben er wel een waar kunstwerkje van gemaakt in ieder geval!”


NellieEen reactie van Nellie: ” Het is bekend dat jij iets heel mooi kan beschrijven, waar wij, gewone mensen niets bijzonders in zien. Maar als Emma later net zo beroemd wordt als onze nationale trots Rembrandt, kan jij in ieder geval zeggen dat jij haar talent al op jonge leeftijd ontdekt had”


1 opmerking:

Anoniem zei

Nou nou! Wat een hoop bla bla over gewoon een heel mooi peuterwerkje, gemaakt samen met haar opa ;)
Jullie hebben er wel een waar kunstwerkje van gemaakt in ieder geval!

Lfs,
Saskia (vdK)