maandag 21 mei 2007

Sietske is vier jaar


Helmond – Vandaag is Sietske jarig. Ze wordt vier jaar. Gisteren vierde zij het samen met haar ouders, zus en broertje, oma’s, opa’s, tantes, ooms, nichtjes, neefjes, vrienden en vriendinnetjes. Zo’n dag is vol met hoogtepuntjes voor de jarige. Het begint al met een feestelijk verjaardagsontbijt met muffins, crumpets en scones.

Sietske met haar harige cadeau.

Dan zijn er natuurlijk de cadeaus. Ik vond dat zij heel veel mooie cadeaus kreeg, maar eentje sprong er voor mij toch wel uit. Het was de aap die zij van haar ouders kreeg. Het harige dier klapt in de handen, lacht, kirt, gaapt, snurkt als hij slaapt en doet nog veel meer bijzondere dingen. Zo steekt het zijn handen uit om een knuffel te krijgen als je hem nadert. Sietske was er meteen helemaal weg van. En zij niet alleen. Ook haar zus en broertje vonden het prachtig, net als de gasten op haar verjaardagsfeestje.

Heerlijk taart.

Het andere hoogtepunt op een kinderverjaardag is natuurlijk de taart. De sneeuwwitte taart werd bevolkt door sneeuwwitje en de zeven dwergen compleet met attributen. De jarige stak er meteen een vingertje in om te slagroom te proeven. Iets wat Benthe en Karsten natuurlijk meteen ook deden. Na het feest van gisteren volgt dan vandaag meteen de serieuze kant van de vierde verjaardag: naar de ‘grote’ school.

Geen opmerkingen: